Seks

Bron: Doen jullie het nog? Seks en liefde in relaties. Door Jean-Pierre van de Ven, Ambo, Amsterdam.

Frequentie: Eén onderwerp per 7 dag(en)

Aantal: 7 Onderwerpen

Omschrijving
Leestijd: 2 min.

Seks is de smeerolie van een relatie. Vandaar ook dat er spanning kan ontstaan als de seks even uitblijft, of als vrijen minder prettig is dan tevoren. Het omgekeerde gebeurt ook: door spanningen vermindert de intensiteit van je seksleven.

Soms heeft een gebrek aan zin in seks lichamelijke oorzaken. Veertig procent van de Nederlandse mannen heeft ooit in zijn leven last van erectiestoornissen, die kunnen wijzen op hartproblemen. Verminderde lustbeleving bij vrouwen kan te maken hebben met bekkeninstabiliteit of met de overgang.

Negentig procent van de vrouwen heeft wel eens een probleem met seks. Dat varieert van even geen zin tot dyspareunie (pijn bij het vrijen), tot moeite met klaarkomen. Bij de mannen komen ook vroegtijdige zaadlozingen en verminderde lustbeleving veel voor.

Bij lichamelijke klachten is het altijd verstandig om naar de huisarts te gaan. Wie weet zijn de seksuele problemen een symptoom van een lichamelijke aandoening. Het is goed om dat uit te sluiten.

Ook spanningen in de relatie kunnen het gebrek aan seks verklaren. Misschien is iemand vreemdgegaan, zijn er een poosje veel ruzies geweest, of hebben beide partners het gevoel dat ze langs elkaar heen leven. 

Deze RelatieCursus is nuttig als jullie de ergste spanningen achter de rug hebben, maar er nog tegenop zien om weer (wat vaker) seks te hebben. Hoe verlaag je de drempel om je seksleven nieuw leven in te blazen?

De RelatieCursus is ook bedoeld voor mensen die gewoon wat extra energie willen steken in hun seksleven. Wat is er zoal mogelijk in bed? En daarbuiten?

Delen via Facebook
preloader sun preloader cloud preloader cloud preloader basket preloader iceberg