Ruzie

Bron: Ruzie met je partner en wat je eraan kunt doen. Door Jean-Pierre van de Ven, Bart Schrieken en Alfred Lange. Nieuwezijds Uitgeverij, Amsterdam.

Frequentie: Eén onderwerp per 7 dag(en)

Aantal: 7 Onderwerpen

Omschrijving
Leestijd: 1 min.

Waarom maken we steeds ruzie en wat schieten we er mee op?

Natuurlijk: een keertje ruzie maken lucht op, de bakens worden een keer verzet en het goedmaken kan erg prettig zijn. De kracht van jullie verbond kan misschien zelfs beter worden afgelezen uit jullie vermogen weer vrede te stichten dan uit de frequentie van de ruzies. 

Maar ruzie veroorzaakt wonden die littekens nalaten. Vooral als ruzie vaak voorkomt en de ene ruzie de andere uitlokt. Dan helpt het niet meer om het een keer goed te maken, want er is te veel gebeurd. Om daarna weer gewoon met elkaar om te gaan, moeten de ruzies stoppen. 

Deze RelatieCursus gaat over ophouden met ruzie maken en over manieren om ruzies te voorkomen. Je vindt hier uitleg over de manier waarop ruzies ontstaan en escaleren, en praktische aanwijzingen voor een andere manier van omgaan met elkaar. Deze aanwijzingen komen voort uit de dagelijkse praktijk van relatiepsychologen en uit internationaal onderzoek naar liefde, relaties en ruzies. 

Je kunt plezier hebben van deze RelatieCursus als jij en je partner vaak ruzie hebben, maar elkaar nog leuk genoeg vinden om daar iets aan te willen veranderen.

Delen via Facebook
preloader sun preloader cloud preloader cloud preloader basket preloader iceberg